2009. március 7., szombat

Mi vagyunk a …


Igazi hétvégi videóval bővíteném a sort, melyért elsősorban egyik kedvenc humoristámnak, Hofi Gézának lehetünk hálásak. De a műsorszám nem jött volna létre Michael Jackson, Lionel Richie vagy éppenséggel a Főnök nélkül sem.


Talán már ennyiből is kiderült, hogy a pontosan 24 évvel ezelőtt megjelent „We are the World”-ről, egészen pontosan annak paródiájáról van szó. Az eredeti dalt nemes célra írták, az Etiópiában éhezők megsegítésére, s ebben a kategóriában nem is sikerült túl rosszul a szám. Mutatja ezt az is, hogy - ahogy zeneértő barátom mondaná - mindkét országban volt első, azaz mind Angliában, mind az Egyesült Államokban vezette a slágerlistát.

Olyasmi érzése van az embernek a klipet nézve (ide kattintva ezt meg is tehetitek), mint mikor nagyobb sportesemények végén összeválogatják az „allstar” csapatot. A nyolcvanas évekből zenei színteréből elég ütős csapat gondolta úgy, hogy megváltja a világot. Talán ha ez nem is jött össze teljesen, kárhoztatni nem fogjuk őket érte.

Már csak azért sem, mert ennek a felvételnek a paródiája Hofi egyik legemlékezetesebb jutalomjátéka. Persze az ő esetben nehéz legjobbat kiválasztani, érdemes a különböző videómegosztók keresőibe beírni a nevét. Aztán meg csak nézni, nevetni, és rácsodálkozni, hogy a világ valójában nem is változott akkorát az elmúlt évtizedekben.
Ja, és természetesen, tessék csak mértékkel fogyasztani alkoholt! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése