2009. április 22., szerda

Az olajkutak és a szabad légutak

Immár 39 éve jegyzik április 22-ét a zöld naptárak, hiszen hivatalosan ma van a Föld napja. A szó szoros értelmében mondhatjuk, hogy bolygónk sorsa lassan már senkit sem hagy hidegen. Sok gondolatot nem is vesztegetnék a témára, inkább két számmal ünnepelném élőhelyünket.

Méghozzá egy nagyon fontos folyamatról szól mindkét dal, a lélegzésről. Ugye ez az, amit nehezítünk magunknak és környezetünknek is a légkörbe bocsátott szennyező anyagokkal, meg az erdők mohó felhasználásával. Első légzőgyakorlatunkoz egy Midge Ure (róla sokáig azt hittem, hogy Ure Midge-nek hívják, és nem egy ember, hanem egy zenekar) produkció nyújt segítséget. Angolul tudók előnyben: Breathe!

Előbbi dalt egyébként egy karórareklámnak köszönhetem. A második teljesen véletlenszerűen toppant évekkel ezelőtt az életembe, és azóta is imádom. Már csak azért is mert nagyon eltalálták a videót hozzá, érdemes végignézni. Eljött a frankofónok ideje, ez a Respire, a Mickey 3D jóvoltából. És várom a fordításokat az alábbi sorokra:

„D'ici quelques années on aura bouffé la feuille Et tes petits-enfants ils n'auront plus qu'un oeil En plein milieu du front ils te demanderont Pourquoi toi t'en as 2 tu passeras pour un con”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése