2009. április 11., szombat

Állj melléjük!

A mai napon újabb ékes bizonyítékát találtam annak, hogy még a közösségi oldalak üzenőfala is jó valamire, sőt. A kicsit lentebb látható és hallható videó ugyanis épp így jutott el hozzám. A dalt kevesen nem ismerik, Ben E. King klasszikusáról, a „Stand by Me”-ről van szó.

Gondoltatok már arra, hogy milyen jó lenne egyszerre több helyen lenni? Vagy csak egy szempillantás alatt bejárni a világot? Na, ezt valósította meg ez a dalocska. Valahol Kaliforniában elindul a zene az utcán, és szép lassan becsatlakoznak különböző zenészek, a világ minden tájáról. teljesen átlagos hangszerekkel, ritkaságszámba menő darabokkal, vagy csak énekkel. Mi pedig nézzük a videót, és halljuk, ahogy a világ egyszerre zengi a dalt.

Nem is olyan régen Indonéziát megjárt barátaink filmje jutott eszembe róla. Egyik szálláshelyükön minden este összegyűltek a hely tulajdonosai és vendégei, hogy közös zenéléssel töltsék el az estét. Együtt. Mindenki a maga zenei ismereteivel, kultúrájával. Az is, és ez a videó is csak azt régi felismerést támasztja alá, mely szerint az egyik legegyszerűbb és nagyszerűbb közös nyelv a zene.

A kiválasztott dalon kívül még érdemes a „Don’t worry” és a „One Love” világkörüli változatát is megnézni, ezt a legkönnyebben a számcímekre kattintva tehetitek meg. Bob Marley slágerének feldolgozását már csak azért is ajánlom mindenki figyelmébe, mert egy a világ egyik legismertebb „utcazenésze”, Manu Chao nyitja a számot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése